Indhold
Esbjerg Kommune Arealanvendelse Sektorer Udbygning Relaterede planer 2020 Plan for Kollektiv Trafik Affaldsplan 2013 – 2018 Arkitekturstrategi Esbjerg Kommune Bibliotekspolitik Boligpolitik Børn og Ungepolitikken Cykelpolitik Esbjerg Kommune 2012-2020 Drifts og plejeplan 2003-2018 – Varde øvelsesplads Døgntilbud Esbjerg Kommunes Parkplan Esbjerg Kommunes politik for Integration og Sociale fællesskaber Eventstrategi Folkeoplysningspolitik Geologisk set – Det sydlige Jylland. En beskrivelse af områder af national geologisk interesse. Handicappolitik i Teknik & Miljø Handleplan for skoleområdet 2010-2013 Højhuspolitik Idrætspolitik Katalog over kulturhistoriske helheder i Esbjerg Kommune Kulturaftale Vadehavet Kulturpolitik Landsby- og mellembyplaner Masterplan for Tovværks- og Idrætsparkområdet Masterplan, Social & Tilbud Natur- og Parkpolitik Naturkvalitetsplan for Ribe Amt Nærbaneanalyse Parkering Plan for Marbækområdet Plan for Sammenhæng. Esbjerg Havn og By Råstofplan 2012 for Region Syddanmark Samarbejdsaftale med Team Danmark Sektorplan for Dagtilbud Sektorplan for Omsorg 2012-24 Sektorplan for skoleområdet Sektorplan 2010-2021 for Social & Tilbud Seniorpolitik Smukke byområder – Vejledning for vej og parkelementer i lokalplanlægningen Spildevandsplan Stiplan Strategiplaner for turismeudvikling Sundhedspolitik Sydvestjysk Sygehus Esbjerg. Generalplan 2010 – visioner for fremtiden. Region Syddanmark Trafik- og Mobilitetsplan Trafikmodel 2009-2020 og Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 Trafiksikkerhedsplan 2007-2012 Ungdomspolitik Vandforsyningsplan Varmestrategi Vidensstrategi Visions- og Strategiplan 2012-16 for Esbjerg Lufthavn Vækststrategi for Esbjerg Kommune 2015 Kommuneplanen på kort Bilag

Handicappolitik i Teknik & Miljø

Visionen for denne politik er at opnå realistiske, vellykkede mål for at udvikle Esbjerg Kommune til et tilgængeligt og inkluderende levested, hvor borgere med handicap har mulighed for at deltage i samfundslivet på lige fod med andre.

Som mål for indsatsen i forvaltningen skal borgere med handicap opleve:

  • at få et sammenhængende tilbud
  • at have tilgængelighed i forhold til kommunikation og information
  • at have bevægelsesfrihed
  • de fysiske omgivelser som tilgængelige

For at skabe et sammenhængende tilbud er der fokus på, at fremtidsperspektiv og helhedssyn i forhold til borgerens liv er tænkt ind i den kommunale indsats, og at borgeren oplever, at der er en sammenhængende indsats på tværs af de kommunale indsatser.

Borgere med handicap skal have tilgængelighed i forhold til kommunikation og information. For at sikre borgerne denne oplevelse, er der i kommunens indsatser mulighed for at yde støtte til, at borgeren kan udnytte sine evner til at kommunikere, og til at få eller opsøge støtte til at kunne modtage informationer.

Borgerens bevægelsesfrihed og tilgængelighed til fysiske omgivelser drejer sig på handicapområdet primært om, at boligen og dagtilbuddene skal være indrettet handicapvenligt, så der ikke i tilbuddene er barrierer for den fysiske tilgængelighed. Ved etablering af sociale bo- og dagtilbud indgår hensyn til brugernes handicap med stor vægt.

Relevant i forbindelse med:

Offentlige områder

Boligområder

Centerområder

Sociale tilbud

Omsorg

Grønne strukturer

Trafik

Kultur og Fritid

Undervisning og dagtilbud