Indhold
Esbjerg Kommune Arealanvendelse Sektorer Udbygning Relaterede planer 2020 Plan for Kollektiv Trafik Affaldsplan 2013 – 2018 Arkitekturstrategi Esbjerg Kommune Bibliotekspolitik Boligpolitik Børn og Ungepolitikken Cykelpolitik Esbjerg Kommune 2012-2020 Drifts og plejeplan 2003-2018 – Varde øvelsesplads Døgntilbud Esbjerg Kommunes Parkplan Esbjerg Kommunes politik for Integration og Sociale fællesskaber Eventstrategi Folkeoplysningspolitik Geologisk set – Det sydlige Jylland. En beskrivelse af områder af national geologisk interesse. Handicappolitik i Teknik & Miljø Handleplan for skoleområdet 2010-2013 Højhuspolitik Idrætspolitik Katalog over kulturhistoriske helheder i Esbjerg Kommune Kulturaftale Vadehavet Kulturpolitik Landsby- og mellembyplaner Masterplan for Tovværks- og Idrætsparkområdet Masterplan, Social & Tilbud Natur- og Parkpolitik Naturkvalitetsplan for Ribe Amt Nærbaneanalyse Parkering Plan for Marbækområdet Plan for Sammenhæng. Esbjerg Havn og By Råstofplan 2012 for Region Syddanmark Samarbejdsaftale med Team Danmark Sektorplan for Dagtilbud Sektorplan for Omsorg 2012-24 Sektorplan for skoleområdet Sektorplan 2010-2021 for Social & Tilbud Seniorpolitik Smukke byområder – Vejledning for vej og parkelementer i lokalplanlægningen Spildevandsplan Stiplan Strategiplaner for turismeudvikling Sundhedspolitik Sydvestjysk Sygehus Esbjerg. Generalplan 2010 – visioner for fremtiden. Region Syddanmark Trafik- og Mobilitetsplan Trafikmodel 2009-2020 og Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 Trafiksikkerhedsplan 2007-2012 Ungdomspolitik Vandforsyningsplan Varmestrategi Vidensstrategi Visions- og Strategiplan 2012-16 for Esbjerg Lufthavn Vækststrategi for Esbjerg Kommune 2015 Kommuneplanen på kort Bilag

Kulturaftale Vadehavet

De fire vadehavskommuner Esbjerg, Fanø, Varde og Tønder har indgået et samarbejde med Kulturministeriet om kulturaftalen ”Kulturregion Vadehavet 2011-2014”, som skal støtte en målrettet udvikling af kulturindsatser i regionen.

Kulturregion Vadehavet vil styrke regionens fælles vadehavsidentitet gennem støtte til kulturelle arrangementer, der har naturen eller byrummet som udgangspunkt. Natur og byrum skal på denne måde danne ramme for kulturelle oplevelser samt være bindeled mellem de fire kommuner i kulturregionen.

Visionen for 2011-2014 er, at styrke kvaliteten og mangfoldigheden i områdets kulturliv samt udvikle kulturen ved at anvende den i nye sammenhænge. Kulturregionen ønsker at afprøve nye snitflader og samarbejdsformer på tværs af kunstarter og institutioner, ligesom kulturregionen ønsker at øge tilgængeligheden af kunst og kultur for såvel eksisterende som nye brugergrupper.

Kulturregionens vision opnås gennem følgende tre indsatsområder:

  • Kultur & Læring
  • Kultur & Sundhed
  • Kultur & Natur

 

Tilgængelighed, brugerinddragelse med særlig fokus på unge samt nye samarbejdspartnere og samarbejdsformer indgår så vidt muligt som et element i hvert indsatsområde.

Kulturaftalen styres af en styregruppe og en koordineringsgruppe. Sekretariatet for kulturaftalen betales af alle fire kommuner og er placeret på Esbjerg Rådhus.

Blandt indkomne projektforslag fra regionens kulturaktører udvælger styregruppen projekter, som enten støttes af Kulturministeriet og kulturregionen i fællesskab eller af kulturregionen alene. Der er tre årlige ansøgningsterminer.

Projekter, der bevilges støtte, skal placere sig indenfor ét eller flere af kulturaftalens indsatsområder. Det vægtes, at projekterne på hver sin unikke måde appellerer til borgere med forskellige kulturelle præferencer.

Relevant i forbindelse med:

Energimetropol Esbjerg

Bystruktur

Offentlige områder

Centerområder

Grønne strukturer

Kultur og fritid

Turisme

Bevaring

Undervisning og dagtilbud