Indhold
Esbjerg Kommune Arealanvendelse Sektorer Udbygning Relaterede planer 2020 Plan for Kollektiv Trafik Affaldsplan 2013 – 2018 Arkitekturstrategi Esbjerg Kommune Bibliotekspolitik Boligpolitik Børn og Ungepolitikken Cykelpolitik Esbjerg Kommune 2012-2020 Drifts og plejeplan 2003-2018 – Varde øvelsesplads Døgntilbud Esbjerg Kommunes Parkplan Esbjerg Kommunes politik for Integration og Sociale fællesskaber Eventstrategi Folkeoplysningspolitik Geologisk set – Det sydlige Jylland. En beskrivelse af områder af national geologisk interesse. Handicappolitik i Teknik & Miljø Handleplan for skoleområdet 2010-2013 Højhuspolitik Idrætspolitik Katalog over kulturhistoriske helheder i Esbjerg Kommune Kulturaftale Vadehavet Kulturpolitik Landsby- og mellembyplaner Masterplan for Tovværks- og Idrætsparkområdet Masterplan, Social & Tilbud Natur- og Parkpolitik Naturkvalitetsplan for Ribe Amt Nærbaneanalyse Parkering Plan for Marbækområdet Plan for Sammenhæng. Esbjerg Havn og By Råstofplan 2012 for Region Syddanmark Samarbejdsaftale med Team Danmark Sektorplan for Dagtilbud Sektorplan for Omsorg 2012-24 Sektorplan for skoleområdet Sektorplan 2010-2021 for Social & Tilbud Seniorpolitik Smukke byområder – Vejledning for vej og parkelementer i lokalplanlægningen Spildevandsplan Stiplan Strategiplaner for turismeudvikling Sundhedspolitik Sydvestjysk Sygehus Esbjerg. Generalplan 2010 – visioner for fremtiden. Region Syddanmark Trafik- og Mobilitetsplan Trafikmodel 2009-2020 og Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 Trafiksikkerhedsplan 2007-2012 Ungdomspolitik Vandforsyningsplan Varmestrategi Vidensstrategi Visions- og Strategiplan 2012-16 for Esbjerg Lufthavn Vækststrategi for Esbjerg Kommune 2015 Kommuneplanen på kort Bilag

Vækststrategi for Esbjerg Kommune 2015

Esbjerg Kommune har vedtaget ”Vækststrategi for Esbjerg Kommune 2015”. Vækststrategien blev udarbejdet i 2008 med følgende vision for arbejdet:

”I 2015 er Esbjerg en sammenhængende kommune med energi i uddannelse, erhvervsudvikling og turisme. Kommunen er Danmarks centrum for energiteknologi med en stærk virksomhedsklynge samt et stærkt uddannelses- og forskningsmiljø. Autentiske oplevelser med udgangspunkt i Kommunens kulturelle, historiske og landskabelige attraktioner danner rammen for et turismeerhverv i vækst.”

Visionen realiseres gennem en prioriteret indsats indenfor fire indsatsområder:

  • Tilgængelighed
  • Erhvervsudvikling
  • Sammenhængskraft
  • Uddannelse

Tilgængelighed omhandler især indsatser indenfor infrastruktur både for gods og passagertrafik på vej og bane, da forudsætningen for udviklingen af Esbjerg Kommunes fulde potentiale er tilgængelighed. På erhvervsområdet udpeges energi/miljø og turisme som to områder med et særligt potentiale. I forhold til forløsning af det erhvervsmæssige potentiale er der behov for en forbedring af tilgængeligheden, et fokus på synergi mellem energisektoren og uddannelses- og videninstitutioner i kommunen samt om branding af de specielle kompetencer indenfor energi/miljø som allerede findes i Esbjerg Kommune. På turismeområdet ønskes et fokus på en selektiv og gerne eksklusiv form for turisme for at udnytte områdets kulturelle, landskabelige og historiske attraktioner på en måde, som ikke underminerer det langsigtede potentiale.

Esbjerg by har en særlig rolle for hele kommunens og vadehavsområdets omdrejningspunkt. Esbjergs bymidte kan derfor med fordel styrkes og gøres mere attraktiv, specielt for unge mennesker, studerende mv.  I forhold til kommunens sammenhængskraft spiller også de bosætningsmæssige kvaliteter i landsbyerne en vigtig rolle. Det største og mest komplicerede indsatsområde er uddannelsesområdet. Vækststrategien ønsker, at der skal udarbejdes en Vidensstrategi, der kan sikre sammenhæng og fokus på uddannelse og udvikling lige fra børnehaven til universitetsniveau. Der ønskes herudover en styrkelse af de universitære uddannelser.

Relevant i forbindelse med:

Erhvervsområder

Turisme

Trafik

Undervisning og dagtilbud